Kakaopulber või toorkakao? Miks valida päris kakao?

Kakao on midagi enamat kui šokolaad. See on väekas taim, mida on aastatuhandeid kasutatud tervenduse ja südame avamise eesmärgil. Kuid kas kõik kakao on loodud võrdselt? Miks Kundalini Kakao ei müü tavalist kakaopulbrit ning miks me seisame just ehtsa toorkakao eest? Selles postituses uurime süvitsi, miks päris kakao on sinu kehale ja hingele palju enamat.


Mis vahe on kakaopulbril ja toorkakaol?

Kakaopulber – kuumutatud ja toitainetevaene

Tavaline kakaopulber on valmistatud kõrgel temperatuuril kuumutades, mille käigus eemaldatakse looduslik rasv (kakaovõi) ja lagunevad olulised toitained, nagu magneesium ja antioksüdandid. Tulemus on neutraalne pulber, mis on küll šokolaadi moodi, kuid vaevu sarnaneb algse kakaoga.

Toorkakao – elujõuline, looduslik ja väekas

Toorkakao valmistatakse madalal temperatuuril, säilitades kõik looduslikud omadused. Kundalini Kakao toorkakao pärineb eetilistelt tootjatelt, käsitööna valmistatud ja energeetiliselt puhtana. See sisaldab looduslikult:

  • Magneesiumi (rahustab närvisüsteemi)
  • Flavonoide (tugevad antioksüdandid)
  • Theobromiini (õrn ja kestev energia)
  • Kakaovõid (vitamiiniderikas rasv)

Miks mitte kasutada lihtsalt kakaopulbrit?

1. Päris kakao avab südame – kakaopulber mitte

Kakaopulber ei tekita neid sügavaid rahu- ja armastusetunde seisundeid, mida kogetakse Kundalini Kakao tseremooniatel. Toorkakao ühendab sind kehaga ja loob ruumi emotsionaalseks tervenemiseks. See on rituaalne jook, mitte lihtsalt magus maitse.

2. Toorkakao toetab tervist looduslikult

Kundalini Kakao toorkakao on täis:

  • Raua ja magneesiumi, mis aitavad väsimuse vastu
  • Serotoniini tootmist soodustavaid aineid
  • Seedimist ja vereringet toetavaid flavonoide
    See kõik kaob töödeldud kakaopulbri puhul.

3. Energeetiline kvaliteet loeb

Toorkakao vibratsioon on elav. Kakaopulbri tööstuslik töötlemine eemaldab selle “vaimu”. Meie kakaoga töötavad teadlikult kasvatatud ja austusega töödeldud oad – see loob tassi, mis ei toida ainult keha, vaid ka hinge.


Kuidas kasutada toorkakaod igapäevaselt?

Kundalini Kakao toorkakao valmistamine:

  1. Riivi või haki väikesteks tükkideks
  2. Lisa kuum (kuid mitte keev) vesi või taimne piim
  3. Lisa soovi korral vürtse: kaneeli, cayenne’i, kardemoni
  4. Sega, tunnetades igat hetke
  5. Naudi – aeglaselt, kohal olles

👉 Vaata retsepte ja ideid siit


Kakaotseremoonia – rohkem kui lihtsalt jook

Kakaotseremoonia ei ole ainult suur rituaal. See võib olla vaikne hetk hommikul enne päeva alustamist või rahulik õhtu meditatsiooniga. Päris kakao aitab sul:

  • Keskenduda ja olla kohal
  • Leida ühendus enda tunnetega
  • Märgata, mida su süda tegelikult vajab

Kakaopulber ei kanna sama sügavust. Kundalini Kakao eesmärk on tuua sulle tagasi see ühendus – iidne, väekas ja toetav.


Lõppsõna – vali südamega, vali väega

Toorkakao ei ole lihtsalt “alternatiiv”. See on teejuht, mis aitab sul liikuda sügavamale, tunnetada rohkem ja elada teadlikumalt. Kakaopulber võib küll maitseda šokolaadine, aga kui sa otsid midagi rohkemat – midagi, mis päriselt toetab sinu keha ja vaimu –, siis vali toorkakao.

Kundalini Kakao = päris kakao + päris kohalolu.


👉 Proovi ise!

Liitu meie järgmise kakaotseremooniaga või tutvu ehtsa toorkakaoga meie e-poes. Iga tass võib olla väike pühitsus.

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga